Een mooi staaltje vaderschap van de Ierse Stephen die zijn dochter van 18 maanden oud in gevaarlijke situaties plaatst. Niet echt natuurlijk, maar met behulp van fotobewerking. En echt gevaarlijk lijkt het in eerste instantie ook niet, maar de meeste foto’s geven je een goede reden om een tweede keer te kijken.

Een jong meisje is gephotoshopt op de schoot van haar vader waar door het lijkt of ze auto rijdt

Hoe het project begon

Dochter Hannah heeft een zeer zeldzame immuunziekte genaamd HLH of Hemofagocytaire Lymfohistiocytose die bij maar 1 op de 1,2 miljoen kinderen voor komt. In haar eerste levensjaar lag ze 6 maanden in het ziekenhuis. Ze kreeg zowel chemotherapie als een beenmergtransplantatie. Om de verloren tijd in te halen maakt het gezin nu heel veel foto’s. Stephen hoopt ook aandacht te vestigen op de ziekte zodat meer mensen zich als donor aanmelden.

De reacties

De subtiliteit in de foto’s heeft al menig mens in zijn omgeving doen schrikken. Inmiddels  hebben ze zijn fotobewerkingen door, maar de reacties van onbekenden blijven hem vermaken.

“The one on the fence was the first one I did. Some random person on Facebook that I don’t know commented that I should be shot. This spurred me on to make more.”

De foto’s zijn nog eens extra grappig als je bedenkt dat zijn vrouw bij de Ierse kinderbescherming werkt, en hij de foto’s zo op internet zet dat haar collega’s ze ook kunnen zien. Zijn vrouw schijnt dat een stuk minder grappig te vinden.

Een jong meisje is gephotoshopt op de schoot van haar vader waar door het lijkt of ze alleen een zoldertrap beklimt Een jong meisje is gephotoshopt op de schoot van haar vader waar door het lijkt of ze heel hoog de lucht in gegooid wordt Een jong meisje is gephotoshopt op de schoot van haar vader waar door het lijkt of ze op een aanrecht zit met messen in haar hand en naast een vuur Een jong meisje is gephotoshopt op de schoot van haar vader waar door het lijkt of ze zonder ondersteuning op een hekje boven het water zit Een jong meisje is gephotoshopt op de schoot van haar vader waar door het lijkt of ze op een smal randje boven langs een trap loopt. Een jong meisje is gephotoshopt op de schoot van haar vader waar door het lijkt of zonder begeleiding langs het water loopt

Wat Stephen doet vind ik echt een prachtige manier om samen met je kind bezig te zijn. Ik kan me alleen maar proberen voor te stellen hoe sterk die behoefte is als je je kind 6 maanden moet missen in het eerste jaar. Daarnaast is het resultaat simpelweg erg grappig. Mocht ik in de toekomst nog een foto delen die er onverantwoord uit ziet, ga er dan maar van uit dat het een bewerkte foto is!

Geef een reactie