Soms is het fijn om je even te verplaatsen in de kijk van een ander. In dit geval gaat het om een jonge vader die moet wennen aan het leven met een kind.

Afgelopen maand heb ik Het hoort er allemaal bij van Fabio Volo mogen lezen voor een review. Dit boek is op 13 april verschenen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek. Eerst even voorstellen: Fabio Volo doet van alles. Hij schrijft boeken en scenario’s. Hij acteert en presenteert. Van zijn 8 boeken zijn al zo’n 5 miljoen exemplaren over de Italiaanse toonbank gegaan.

Auteur Fabio Volo

Het verhaal

Het hoort er allemaal bij is een vertaling van É tutta la vita. Het boek gaat over Nicola, een Italiaan met een lichtelijk losbandig leven, die halsoverkop verliefd wordt. Het idee van een monogaam bestaan opbouwen strookt niet helemaal met zijn gewoontes en houding. Dit alles wringt nog veel meer als ze samen een kind krijgen. Zijn leven verandert enorm en hun relatie komt onder druk te staan. Verleidingen liggen op de loer en Nicola verlangt terug naar de vrijheden die hij had.

De mening

Fabio Volo wordt omschreven als de Italiaanse Ronald Giphart. Het boekt deed mij vooral erg denken aan Komt een vrouw bij de dokter van Kluun. Nicola had de Zuid-Europese broer van Stijn uit dat boek kunnen zijn. Beide hoofdpersonen gaan om met losbandige behoeftes die haaks staan op de relatie waar ze zich in bevinden. Het grote verschil voor mij was wel (gelukkig) dat de situatie van net vader geworden zijn voor mij een stuk herkenbaarder is dan die van een vrouw met borstkanker hebben. Dat is dan ook wat het boek interessant maakte voor mij. Nicola leeft een heel ander leven dan ik, in een hele andere cultuur, maar ook hij maakt een enorme omslag mee. Het is interessant om te lezen hoe een andere jonge vader hier mee omgaat. En door dat het zich in Italië afspeelt kreeg ik ook nog een licht vakantiegevoel. Wat wil je nog meer?

Het hoort er allemaal bij van Fabio Volo is te koop bij bol.com.

1 REACTIE

  1. Benieuwd naar dit boek zoals je het omschrijft! Alleen al omdat ik hou van Italianen en Italië. Lijkt me erg leuk om te zien of hij kan wennen aan dit leven.

Geef een reactie