Mus is vandaag zes maanden, wat een leeftijd. Zes maanden staat bekend als een mijlpaal en dat is niet voor niks. Mus kan al goed rechtop zitten. We hebben haar kennis laten maken met vast voedsel. Haar motoriek en bewegelijkheid veranderen met de dag.
Voor ons is het ook een mijlpaal omdat het gelukt is om zes maanden te voeden met moedermelk. Dat is niet zo vanzelfsprekend als we hadden gewild want het lukt(e) helaas niet zelf borstvoeding te geven. Wij hebben de zes maanden gehaald dankzij de gulle giften van andere moeders. Wij kregen donormelk via het Moedermelk Netwerk.

Mus op haar halfjaardag met haar favoriete speeltjes

Wat is het Moedermelk Netwerk?

Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Vaak als we vertellen hoe wij Mus op dit moment voeden blijkt dat ik daar niet de enige in was.
Het Moedermelk Netwerk verbindt ouders die donormelk zoeken, met ouders die moedermelk over hebben. Voor beide partijen zijn er wel wat criteria. Zo hebben de moeders die voor ons kolven eerst een bloedtest gedaan om te kijken of ze geen overdraagbare ziektes hebben. Als donorzoekende moet je ondersteund worden door een medewerker uit de gezondheidszorg.
Als je eenmaal bent aangemeld via de website van het Moedermelk Netwerk dan gaat het matchen van vraag en aanbod vervolgens via een besloten Facebookgroep. Er worden zowel oproepen geplaatst, als donormelk aangeboden. Op dit moment heeft de groep meer dan 1000 leden.

Onze ervaring met het Moedermelk Netwerk

Wij maken heel erg dankbaar gebruik van donormoeders. Mijn vrouw heeft een ernstige vorm van astma, meerdere allergieën en regelmatig eczeem. Allemaal klachten die erfelijk zijn, maar ook klachten die (volgens onderzoek) een stuk minder voorkomen bij kinderen die minimaal zes maanden borstvoeding gehad hebben. Voor ons dus reden genoeg om naar borstvoeding te streven. Wij hebben al meerdere “voorraden” moedermelk op mogen halen door heel het land, en dankzij alle donormoeders drinkt Mus nu al zes maanden moedermelk. We zijn enorm blij dat we dit doel hebben kunnen bereiken en dankbaar dat het Moedermelk Netwerk er is, met al haar moeders!

Geef een reactie