Nog een weekje en het is weer zo ver: moederdag. Elk jaar weer een uitdaging om te bedenken wat voor cadeau je kan geven. Je kan gaan voor de standaard fles parfum met een creatief werkje van je kind. Je kan het ook eens anders aanpakken! Hier een aantal tips voor een origineel moederdag cadeau.

 1. Een ontbijt op bed (telt voor 2)

  Ik geef toe, dat klinkt niet meteen origineel. Maar het gaat er om hoe je het aanpakt. In plaats van klooien in de keuken voor een groen gekookt stuiter-ei en zwarte toast kun je ook een ontbijtje bestellen. Bij ons in de buurt kan dit zelfs bij de supermarkt maar door heel het land zijn er allerlei verschillende bedrijven die je al het werk uit handen nemen. Of bijna al het werk, je moet nog wel je bed uit komen om het te serveren.
  Komt een ontbijt niet uit? Je kan ook overwegen om er voor te zorgen dat de vrouw des huizes ’s avonds niet hoeft te koken. Dat kan door zelf in de keuken te gaan staan, uitgebreid uit eten te gaan of met de gulden middenweg: bestel lekker wat thuis. Het belangrijkste is dat jullie samen van de dag genieten en niet al te druk zijn met de verplichtingen.

 2. Foto’s (3 tips in 1)

  Een gezinsleven is druk en je beleeft enorm veel. Door de drukte beleef je misschien niet alles even bewust. Als fotograaf is het voor mij een inkoppertje, maar foto’s zijn dan echt geweldig als cadeau. Ze geven je de kans om weer even stil te staan bij alle momenten die je samen gedeeld hebt, zo vaak als je wilt. Je computer staat er toch al vol mee. Goed waar voor je geld dus! En hoe je die foto dan geeft? Dat kan in de vorm van een print, een fotoboek of een digitaal fotolijstje.

 3. Kinderkleding

  Als je iemand vertelt dat je kinderkleding cadeau gedaan hebt zullen ze je misschien even raar aankijken. Met moederdag is het idee toch dat je de moeder een cadeau geeft? Dat klopt wel, maar uiteindelijk is het het gebaar dat telt. En als je je kind ’s ochtends nieuwe kleren aantrekt zonder dat mama het doorheeft. Reken maar dat ze blij verrast en trots zal zijn. Makkelijk te realiseren met een kort bezoekje aan bijvoorbeeld hema.nl. Nadeel: je moet wel iets eerder opstaan. Kun je meteen dat ontbijt op bed regelen.

 4. BoekenVersjes van een moeder – Tirza van Schie (Lentezoet)

  Dit boek is een bundel van 50 gedichtjes die aansluiten op de belevingswereld van een moeder. Iedere moeder zal zich aangesproken voelen door de versjes in dit boek. Ze variëren van grappig tot ontroerend en van alledaags tot erg emotioneel.

 5. Een kleurboek voor volwassenen

  Ideale bezigheden voor actieve moeders nemen het liefst niet te veel tijd in beslag, of in ieder geval geen lange aaneengesloten periode. Er is immers altijd genoeg te doen en vrije tijd is een schaars goed. Geen wonder dat kleurboeken voor volwassenen zo’n hit zijn. Je moet er heel even voor gaan zitten, maar je kunt op elk moment weer opstaan, en toch is het ook even ontspannen. Misschien niet meer zo’n origineel cadeau als een paar jaar terug, maar kan zeker een schot in de roos zijn. Doe er meteen een mooie set potloden bij en je bent helemaal klaar.

 6. Een e-reader

  Onmisbaar in ons gezin is de e-reader. Klein maar fijn. Een complete boekenkast in één hand, die ook nog eens in het donker te gebruiken is. Voor tijdens een voeding, als je kind niet wil slapen, onderweg, op vakantie, in bad, op de bank of waar dan maar ook. Daarnaast voelt het nog eens een stuk verstandiger dan als maar die mobiele telefoon in je hand.

Nog meer ideeën nodig? Man met Kind heeft een flitsende nieuwe oplossing: de verlanglijst voor moeders. Een pagina met wannahaves en must-buys in verschillende categoriën waaronder de pakkende categorie “voor moeders”. Ook prima herbruikbaar voor verjaardagen. Of kijk eventueel op de moederdag pagina van bol.com.

Geef een reactie