We hebben een schommel! En wat zijn we er blij mee, want het is ook een verticale tuin, en een insectenhotel, en een hangmatpaal, en een fitnesstoestel, en een vogelflat.

Mijn vrouw wilde al heel erg lang een hangmat. Vrienden van ons hebben een hele grote, een soort gezinshangmat die wel 180kg kan dragen. Als je ziet hoe fijn dat is, dan wil je er zelf ook een. Zo’n stevige hangmat heeft echter ook een flink stevige constructie nodig. Diezelfde vrienden hebben al meerdere houten palen gebroken. Dat wilden we dan weer niet. We wilden dus een stevige constructie.

Ik wil al een hele tijd een verticale tuin maken. Zo’n alles-in-een project met planten, vogelhuisjes, insectenhotels, een drinkbak, en van allerlei dingen om zowel mens als dier blij te maken. Voor een kleine indruk wat er in mijn hoofd zit kun je kijken op dit pinterest board.

Super secret project Pinterest board

Alleen ben ik niet zo handig. Als we nou een hele grote tuin hadden (o hadden we die maar) dan zou ik een in hoekje schaamteloos wat kunnen experimenteren. Maar nu komt dat er niet van. Onze tuin is erg horizontaal.

De oplossing? Een schommel!

Bij het indelen van onze tuin een paar jaar terug hebben we altijd al rekening gehouden met het idee van een schommel. Nu is dat idee eindelijk werkelijkheid geworden. Na wat grondig internet zoekwerk kwamen we uit bij de Mooie Schommels van Ruud Walk. Grote stevige schommels van flinke douglasbalken. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is er ook uitermate geschikt voor de hangmat. Daarnaast kan de schommel niet alleen bezorgd maar ook geplaatst worden met de palen in beton. Zo kon ik mijn energie steken in de dingen die me meer liggen.

Douglas schommel met peuterzitje en hangmat

Vrijwel direct na de plaatsing heb ik er een blauwe regen tegenaan gezet. Met een beetje fantasie ziet onze schommel er straks zo uit:

Blauwe regen

Ik zit regelmatig met verbazing te kijken hoe hard hij al groeit. Hij begon nog niet eens halverwege de paal en is nu al verder dan op de foto, halverwege over de bovenbalk.

Blauwe regen (wisteria) groeit tegen een schommel/pergola

Ook hebben we haken bevestigd voor de hangmat: eentje aan de schommelconstructie en eentje aan onze gevel. Bij de schommel zaten al meteen een zitje en ringen. Daar hebben we zelf nog een trapeze en een kleuterschommel aan toegevoegd. Niet onbelangrijk, Mus zit er nu al met veel plezier in! Nu is het nadenken wat de volgende stap is: nestkastjes (hoe leuk zou het zijn als we musjes in onze tuin zouden hebben), of een insectenhotel, of hangplanten, of een drinkbak? De constructie kan het in ieder geval met gemak hebben!

Ook enthousiast geworden over schommels? Je kan Ruud Walk van Mooieschommels.nl volgen op Instagram.

Geef een reactie